2012-04-23 14:11:20• hírek • Póti Orsolya

Folytatódik a napközi program - újra várják a gyerekeket!

Az önkéntesek itt több órán keresztül együtt tanulnak a gyerekekkel, segítenek a házi feladatok megoldásában és délután uzsonnáznak is közösen.
Az önkéntesek itt több órán keresztül együtt tanulnak a gyerekekkel, segítenek a házi feladatok megoldásában és délután uzsonnáznak is közösen.

A vakáció után folytatódik a Máltai Segélyszervezet Szatmári Fiókszervezetének ifjúsági házában szervezett napközi program, ahová hetente három alkalommal várják a nehéz körülmények között élő gyerekeket. Az első foglalkozásra április 23-án sor került - tudtuk meg Pallai Kristóftól, a szervezet elnökétől.

A napközi program keretében a Máltai Segélyszervezet fiatal önkéntesei hétfőn, szerdán és péntekenként az iskolai órák után, 14 vagy 15 órától tanulási lehetőséget biztosítanak a rászoruló gyerekeknek. A rendezvények helyszíne a Kossuth-kerttel szemben lévő, Szent József Római Katolikus Templomhoz tartozó közösségi ház.

Az önkéntesek itt több órán keresztül együtt tanulnak a gyerekekkel, segítenek a házi feladatok megoldásában és délután uzsonnáznak is közösen. A foglalkozásokon legtöbb húsz gyerek vesz részt, rossz időben, vagy iskola kezdéskor pedig csupán heten-nyolcan érnek el a délutáni programokra.

„Reméljük egyre több diák vesz majd részt a délutáni foglalkozásainkon, ugyanis a résztvevő iskolások jó tanulmányi eredményei azt mutatják, hogy érdemes bekapcsolódni ezekbe a programokba" - magyarázta Pallai Kristóf, a szervezet vezetője.

A napközi program mellett a szervezet önkéntesei hétvégenként is szerveznek foglalkozásokat a hátrányos helyzetű gyerekek számára. Ezeken a programokon közel kétszáz gyereknek biztosítanak tisztálkodási lehetőséget, és ruháikat is kimossák. A gyerekek néhány órán keresztül rajzolhatnak, játszhatnak, beszélgethetnek, valamint közös imára és evangélium olvasásra is sor kerül.

Azok a gyerekek, akik  iskolai igazolással alátámasztják, hogy járnak iskolába, kenyeret és vajat is kapnak a következő hétre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: